perjantai 10. tammikuuta 2014

Itiöemätön taikinamöykky aurajuustopitoisella täytteellä

Totutusta poiketen tämä resepti vaatiikin suurta tarkkuutta.

Ensi alkuun tulisi löytää hyvä ystävä joka on päättänyt kokeilla pitsapohjan leipomista spelttijauhoista. Lopputuloksesta tulee erinomaisen nautinnollinen kokemus ja näin kenties päädytte kokeilla samaa reseptiä itsekin!

Tarkkoja ohjeita ei kuitenkaan ole sopivaa kysyä. Riittävää on hyvin vikkelä vilkaisu aihepiirin tiimoilta internetin ihmemaassa sopivien suhdelukujen löytämiseksi jauhojen, veden ja hiivan väliltä. Juurikin tähän vaiheeseen kätkeytyy kaikista tärkein elementti, nimittäin hiivan määrä on tarkoitus epähuomiossa lukea vähintään kaksinkertaiseksi viitteellisestä normaaliarvosta.

Ainekset:
  • Jauhoja
  • Vettä
  • Hiivaa
  • Oliiveja
  • Kaprista
  • Valkosipulia
  • Mustapippuria
  • Öljyä
  • Patonkia
  • Tehosekoitin
  • Täytteitä
Kaupasta voikin nyt turvallisin mielin lähteä metsästämään tarvittavia ainesosia. Tavoitteena on unohtaa tomaattimurska, jotta valmistusprosessin ensimmäisenä päivänä voi tyytyä syömään oliivitahnalla täytettyä patonkia. Tehosekoitin muotoilee lähdemateriaalin (oliivit, valkosipuli, kapris, mustapippuri sekä öljy) näppärästi leivän päälle levittämiseen sopivaksi tahnaksi. Seuraavana päivänä voikin hakea itse tomaattimurskan ja siirtyä pääartikkelin valmistamiseen.

Ylijäänyt oliivitahna, jauhot, vesi sekä hiiva sekoitetaan taikinaksi. Jos aikaa sattumoisin on käsillä, voi esimerkiksi kokeilla josko taikina sattumoisin olisi ominaisuuksiltaan sopiva kohoamaan vallitsevassa ruoanlaittoympäristössä.

Peltejä kannattaa etukäteen valmistella leivinpaperilla suojattuna kolmea taikinapohjaa ajatellen. Jos taloudessanne kaulin, on siitä nyt mainio ajankohta hankkiutua eroon. Moottorisahan avulla pyöreästä puukappaleesta valmistaa näppärästi esimerkiksi ulkoilmaa tai sisätiloja tunnelmallisesti valaisevan jätkänkynttilän. Seuraavaksi voikin jatkaa taikinan levittämistä pellille ainoastaan havaitakseen, että kerrassaan on hankalaa moinen puuhastelu käsityönä. Sopivan turhautumisen jälkeen voikin tyytyä täyttämään ainoastaan yhden pellillisen aivan erityisen paksulla taikinapedillä.

Jäljellä on enää täytteiden lisääminen ja uunissa parhaiten onnistuneva kypsennys. Oliivipohjaisen sekoituksen normaalisti äärimmäisen läpitunkeva maku on täydellisesti peittynyt, eikä edes valtava määrä aurajuustoa kykene supistamaan sitä makua mistä uunista kantautunut paksu ilmamassa on jo hajuaistille hyvän tovin antanut aikaa valmistautua.

Tarjoiluehdotus
Hiivaa, ihastuttavaa hiivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti