sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Lämpimät voileivät

Klingonisoturin väkevä luonne puuttuu keskimääräiseltä opiskelijalta. Laiskuus estää tekemästä omaa pitsapohjaa demotehtävien ohella. Onneksi pohjaksi sopii myös nopeasti rakentuva paahtoleipämatriisi.

Raaka-ainesosat:
  • Paahtoleipä
  • Jauheliha
  • Sipuli
  • Meetwursti
  • Aurajuusto
  • Ketsuppi
  • Maustekastike
  • Paprika
  • Juusto
Jauheliha ja sipuli ruskistuvat näppärästi niitä aikansa sekoitellen lämpölähteen päällä sopivassa lämmönsiirtoastiassa. Halutessaan voi lisätä mausteita, mutta oikeasti jauhelihan rooli on lähinnä tarjota pureskeltavan tunne.

Varsinainen maunlähde on kastike. Tuntuman mukaan annostellaan sauvasekoittimella sekoitettavaksi puolet aurajuustosta, ketsuppia, maustekastiketta (esim. HP), meetwurstia ja paprika. Lopputuloksena melko todennäköisesti on paksuhko vaaleanpunainen tahna.

Paahtoleipäpaketin sisältö tuskin mahtuu levitettäväksi kerrallaan pellille. Yksi ratkaisu ongelmaan on rakentaa leivistä kolmiulotteinen matriisi. Kulloisellekin kerrokselle levitetään tahnakastikeseosta, sipuloitua jauhelihaa ja juustoa. Viimeisestä kerroksesta voi kastikkeen loppuessa tehdä tutumman käyttämällä pelkkää ketsuppia, aurajuustoa ja meetwurstia.

Kypsentämisvekottimeksi kelpaa uuni.

2 kommenttia:

  1. Biologi vahvistaa, että resepti on erinomaisesti ihmisravinnoksi soveltuva.

    VastaaPoista
  2. Toinen biologi on samaa mieltä. Ja haluaa vielä lisätä, että rupesi jotenkin kovasti tekemään mieli jotain aurajuustoista ruokaa...

    VastaaPoista